Programma

Oktober 2016

Klimmen en tokkelen

Op vrijdag 21 oktober(herfstvakantie) organiseert Prikkelz een middag vol avontuur en spanning, want je kunt namelijk gaan klimmen en tokkelen.

November 2016

Sieraden maken

Op vrijdag 18 november organiseert Prikkelz in samenwerking met Ellen Simmelink van @vanjezusje een workshop armbandjes maken.

Strip tekenen

Op vrijdag 25 november kun je, samen met Ruben Swieringa, jouw eigen stripfiguur tekenen.

December 2016

Pietengym

Prikkelz organiseert Pietengym

Op vrijdag 2 december bouwen wij de gymzaal van basisschool St.
Willibrordus om tot pietengymzaal.

Grolse Meisjes

Op vrijdag 9 december organiseert stichting Prikkelz weer een workshop voor basisschoolkinderen, deze keer in samenwerking met de Grolse Meisjes.

Houtbewerken

Eigen kerststal te maken? Kom dan op vrijdag 16 december naar CC De Bron en ga samen met de mensen van Prikkelz en het DoeCafé aan het werk om iets moois te creëren.

CupCakeCup Kersteditie

Na een zeer geslaagde lente CupCakeCup, is er vrijdag 23 december de kersteditie! Wie wint er deze keer de felbegeerde Prikkelz CupCakeCup?

Januari 2017

Speksteen

Op vrijdag 20 januari kunnen de basisschoolkinderen samen met kunstenares Mirjan Koldeweij een eigen beeldje maken.

Fotografie

Meld je aan voor de workshop fotografie op vrijdag 27 januari, gegeven door Lawrence Mooij.

Februari 2017

Drummen is te gek!

Op vrijdag 3 februari tijdens de workshop “drummen is te gek” krijg je de kans om kennis te maken met verschillende trommels, krijg je uitleg over drums en het instrument drumstel.

Maart 2017

Koken is cool!

Op vrijdag 17 maart organiseert Prikkelz, samen met Het Bariet in Lichtenvoorde, een kookworkshop.

April 2017

Golfen

Op vrijdag 7 april organiseert stichting Prikkelz samen met de Golf & Country Club in Winterswijk een leuke workshop golfen.

Toren beklimmen

Op vrijdag 21 april sluiten we het tweede seizoen af door samen de toren van de Basiliek te beklimmen!

Juni 2017

Buitenspeeldag

Op woensdag 14 juni organiseert Prikkelz -in samenwerking met diverse verenigingen en bedrijven- de jaarlijkse Buitenspeeldag. Alle Grolse basisschoolkinderen kunnen van 14.30 uur tot 17.00 uur kosteloos spelen en sporten op de Maliebaan.

Oktober 2017

Circus met Studio Firelily

Weet je nog, vorig jaar met met de Prikkelzfair, dat je trucjes kon doen in de hangende doeken?

Firelily Susan de Jong van Studio firelily komt terug en geeft jou de gelegenheid om te proeven aan de acrobatische kant van het circus!

November 2017

Je naam in Grafitti

Deze workshop zit VOL!
Speciaal voor de aller stoerste kids bied Prikkelz vrijdag 3 november een workshop ‘je naam graffiti-style schilderen aan’.

Hip voor Nop

Tijdens de workshop Hip voor Nop onder leiding van Susanne Douma gaan we aan de slag met het maken van unieke kledingstukken. Beslis met je ouders welk kledingstuk jij mag pimpen en/of verknippen.

Karate

Wil jij weten hoe je op basis van kracht en techniek jezelf kunt verdedigen? Lijkt het je leuk om op stootkussens gevechtscombinaties uit te proberen? Meld je dan aan via info@prikkelzgroenlo.nl

Handbal Clinic

Heb jij weleens een actieve, snelle teamsport gespeeld? Waarbij iedereen vaak aan de bal komt en doelpunten kan scoren? Nee? Doe dan mee aan onze handbalclinic in samenwerking met Hv Grol.
Je gaat allerlei handbalvormen oefenen in bijvoorbeeld een circuit, spellen, partijtje…

December 2017

Koken is cool

Ben jij gek op koken en wil je onder begeleiding van een echte chef-kok een gerecht leren bereiden en een echte mini-chef worden? Geef je dan op voor de workshop koken is cool! Je leert onder begeleiding van chef-kok Rianne Groot Severt gezond koken met eerlijke en seizoensgebonden producten.

Armbandjes maken

Op vrijdag 8 december organiseert Prikkelz in samenwerking met Ellen Simmelink van @vanjezusje een workshop armbandjes maken.
Lijkt het jou (en je vriendjes en vriendinnetjes) leuk om te gekke, hippe armbandjes te maken? Je mag zelf weten wat je maakt en anders helpt Ellen je verder, zodat je helemaal hipperdepip weer naar huis gaat! Kom dan gezellig vrijdag 8 december naar De Mattelier!

Je naam graffiti stijl!

Speciaal voor de aller stoerste kids biedt Prikkelz vrijdag 15 december voor de tweede keer een workshop ‘je naam graffiti-style schilderen aan’. Vanwegen de wachtlijst hebben we nog 1 plekje beschikbaar!

Januari 2018

Klimmen en tokkelen

Klimmen en tokkelen met Prikkelz

Op vrijdag 5 januari (kerstvakantie) organiseert Prikkelz een middag vol avontuur en spanning, want je kunt namelijk gaan klimmen en tokkelen. Iedereen kent klimmen wel, maar wat is tokkelen? Tokkelen is het afdalen aan een gespannen lijn; een soort kabelbaan waarbij je met een hoge snelheid naar beneden suist. Binnen no-time sta je weer met beide benen op de grond. Dit avontuur vindt plaats in de Hamalandhal te Lichtenvoorde en wordt begeleid door Arjan Paf, docent bewegingsonderwijs op het Marianum.

Schaatsen

Hallo allemaal!
We hebben nu toch iets leuks geregeld. We gaan volgende week vrijdag 12 januari schaatsen op de IJsbaan Twente in Enschede. Speciaal voor de kinderen van Prikkelz wordt er een schaatsworkshop gegeven van 16.45 uur tot 17.45 uur. 
We vertrekken met een bus vanaf De Mattelier in Groenlo om 15.45 uur richting Enschede. De kosten voor deze workshop zijn €3,- inclusief schaatshuur. Je hoeft dus geen schaatsen mee te nemen. Er kunnen maximaal 20 kinderen mee! 
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Opgeven kan alleen via: info@prikkelzgroenlo.nl

Modelfotografie voor meiden!

Prikkelz organiseert workshop modelfotografie voor meiden!
Meiden van 8 tot en met 12 jaar kunnen op vrijdag 19 januari meedoen aan een workshop modelfotografie.
Onder leiding van Lawrence Mooij leren de deelnemers de basis van modelfotografie. Er wordt aandacht besteedt aan een stukje techniek, maar ook aan poseren, kaderen, creatief kijken en kleding.

Percussie

Op vrijdag 26 januari organiseert Prikkelz een workshop percussie in samenwerking met Percussiongroup Shuffle.
Onder leiding van een ervaren docent leren deelnemers de basis van percussie. Er wordt gewerkt aan ritmes en techniek, gekeken naar verschillende soorten percussie en uiteraard veel gespeeld. De workshop vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier te Groenlo.

Februari 2018

Goochelen

Op 2 februari komt er een echte goochelaar/mentalist naar Groenlo. Hij heet Jarno di Parno en hij komt jullie verrassen met zijn wonderbaarlijke trucs. Maar dat niet alleen; hij komt jullie ook trucjes leren ! Heb je altijd al willen goochelen met touwen, kaarten, doekjes, stenen etc. ? Doe dan mee met deze unieke workshop. Jarno neemt de oefen spullen mee (deze mag je voor 3 euro extra ook mee naar huis nemen). Kortom; zit je in groep 7 of 8, kun je geheimen bewaren en heb je zin om te leren goochelen van een professionele goochelaar ? Kom dan naar deze Magische vrijdagmiddag.

Speel mee in een spannende film!

Lijkt het je leuk om mee te spelen in spannende filmscene en te ervaren hoe het is om te acteren op een echte filmset?
Op vrijdag 16 februari organiseert Prikkelz van 10.00 uur tot 17.00 uur in samenwerking met The Movie Academy een supertoffe filmactiviteit waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar mee kunnen spelen in een spannende film. Je staat een dag lang in de schoenen van een echte filmster en leert acteren voor de camera.

Spierballen in je hoofd!

Wil jij graag jezelf en/of anderen helpen met omgaan met pesten en pesters? Hoe kun je sterk en handig reageren als iets spannend is of niet leuk? Of gewoon wat vaker “nee” zeggen wanneer jij dat graag wilt?
Kom dan op vrijdag 23 februari naar de Mattelier en kweek samen met Frans van Gent spierballen in je hoofd!

Maart 2018

DJ Workshop

Samen met je vrienden muziek draaien, wie wil dat nou niet? Voor één middag achter de draaitafel staan en voelen hoe het is om DJ te zijn en te ervaren wat Nederlandse top dj’s zoals Martin Garrix en Hardwell doen? Na een korte uitleg van de DJ leraar ga je zelf in een klein groepje aan de slag. Muziek mixen en een feestje bouwen!!

Open FIFA'18

Mede door de vele aanmeldingen en de positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen organiseren wij ook dit jaar weer een Open FIFA 2018 toernooi!

Zangworkshop

Op vrijdag 16 maart leert Maartje Waanders jou op een leuke en toegankelijke manier zingen. Je leert op verschillende manieren gebruik te maken van je stem en hoe leuk zingen kan zijn.
Lijkt het jou gaaf om mee te doen aan deze workshop en te kijken of jij misschien wel de nieuwe Ariane Grande of Justin Bieber bent? Meld je dan snel aan!

Boogschieten

Wordt jij de nieuwe Robin Hood van Oost Gelre? Beschikt je over een ijzerenen dicipine, concentratie, kracht en zelfbeheersing?
Dan is de workshop boogschieten misschien wel iets voor jou?
Tijdens deze workshop boogschieten leer je de fijne kneepjes van het boogschieten en diverse technieken om de pijl uiteindelijk in de roos te schieten.

April 2018

Speksteen beeldje maken.

Op vrijdag 6 april kun je tijdens de workshop Speksteen onder leiding van kunstenares Mirjan Koldeweij een eigen beeldje maken.
Je leert te kijken naar kunst en je eigen fantasie om te zetten in een beeld. Met behulp van een rasp en schuurpapier ga je zacht speksteen vormen tot een waar persoonlijk kunstvoorwerp.

Boogschieten!

Op vrijdag 13 april gaan we boogschieten bij St Switbertus in Lichtenvoorde. Word jij de nieuwe Robin Hood? Geef je snel op. We hebben plek voor 10 stoere kids tussen de 8 en 12 jaar.

Pitch 'n Putt

Lijkt het je leuk om een kennis te maken met de golfsport? Ben je nieuwsgierig of het wellicht wel een leuke sport voor jou is? Pitch-en-putt is de laagdrempelige variant op golf. Je mag zonder golfvaardigheidsbewijs toch genieten van de golfsport. Je speelt 9 holes en het enige dat je nodig hebt is vlotte schoenen zonder hakken en makkelijk zittende kleding. Iedereen kan het!

Mei 2018

Prikkelz Got Talent

JONGENS EN MEISJES, DAMES EN HEREN!

Op ZONDAGMIDDAG 27 mei organiseren wij vanuit Prikkelz een benefietshow om geld in te zamelen voor het seizoen 2019/2020. We willen dit graag op ludieke wijze doen en daarom hebben we bedacht een talentenshow te organiseren voor kinderen vanaf 6 jaar.

Met trots presenteren wij “Prikkelz’s Got Talent”.
In plaats van een flyer hebben we deze keer gekozen voor een kleurplaat. Je kunt deze kleurplaat tot woensdag 23 mei inleveren bij foyer van De Mattelier - Sociaal Cultureel Centrum Groenlo dan maak je kans op een mooie prijs.

BELANGRIJK!
Om een show samen te stellen hebben we uiteraard voldoende deelnemers nodig. Als we minimaal 15 aanmeldingen binnen hebben gaat de show door!
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich opgeven om hun kunsten te vertonen. Acts mogen niet langer zijn dan 4 minuten. Voorbereidingstijd mag maximaal 2 minuten zijn.

Juni 2018

Buitenspeeldag

Op de buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk. De organisatie van de Buitenspeeldag ligt in handen van een stel enthousiaste vrijwilligers

Oktober 2018

Klimmen en tokkelen met Prikkelz

Op vrijdag 26 oktober (herfstvakantie) organiseert Prikkelz een middag vol avontuur en spanning voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Oost Gelre.Wat gaan we doen? We gaan klimmen en tokkelen.

November 2018

Prikkelz verzorgt workshop GOLF!

Voor kinderen die het leuk vinden om kennis te maken met de golfsport organiseert Prikkelz op vrijdagmiddag 2 november een workshop pitch en putt. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met sportpark De Blanckenborg in Groenlo. Je kunt deze middag vrijblijvend kennis maken met de golfsport. Misschien kom jij er wel erachter dat golfen echt iets voor jou is?

Spierballen in je hoofd!

Wie graag zichzelf of anderen wil helpen omgaan met pesten en pesters is welkom op vrijdagmiddag 9 november in de Mattelier. Frans van Gent helpt dan bij het kweken van spierballen in je hoofd. Ook leren deelnemers hoe zij kunnen reageren als iets spannend of niet zo leuk is. Leren ‘nee’ zeggen maakt ook onderdeel uit van de workshop.

Prikkelz geeft workshop ‘Proefjeslab’

Als een echte professor ga je aan de slag met chemische reacties. Bart van den Broek van Royaal spelen geeft de workshop ‘’Proefjeslab’. Je gaat uitvinden welke stoffen op elkaar reageren en waarom dit gebeurt. Uiteraard zitten er een paar knallers bij om het echt spectaculair te maken. Na afloop mag je je eigen gemaakte regenboog reageerbuis meenemen. Super leuke stof om mee aan de slag te gaan en de fascinatie van de kinderen te zien.

Prikkelz geeft workshop boogschieten!

Word jij de nieuwe Robin Hood? Heb je ijzeren discipline, concentratie, kracht en zelfbeheersing? Dan is boogschieten misschien wel iets voor jou? Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen, maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport. Tijdens de workshop boogschieten leer je de fijne kneepjes van het boogschieten en diverse technieken om die pijl in de roos te kunnen schieten.

Workshop schaatsen Groenlo

We hebben het weer voor elkaar! Op vrijdagmiddag 30 november gaan we schaatsen op IJsbaan Twente in Enschede. Speciaal voor de kinderen van Prikkelz wordt er een schaatsles gegeven van 15.30 uur tot 16.30 uur. Je leert diverse schaatstechnieken van een echte professionele schaatsdocent.

December 2018

Workshop schaatsen Lichtenvoorde

We hebben het weer voor elkaar! Op vrijdagmiddag 7 december gaan we schaatsen op IJsbaan Twente in Enschede. Speciaal voor de kinderen van Prikkelz wordt er een schaatsles gegeven van 15.30 uur tot 16.30 uur. Je leert diverse schaatstechnieken van een echte professionele schaatsdocent. Belangrijk is dat je wel zelf schaatsen meeneemt!

Januari 2019

Koken is cool!

Ben jij gek op koken en wil je onder begeleiding van een echte chef-kok een gerecht leren bereiden en een echte mini-chef worden? Geef je dan op voor de workshop koken is cool! Je leert onder begeleiding van chef-kok Tom Klein Hemmink gezond koken met eerlijke en seizoensgebonden producten.

Aan de slag met speksteen!

Wil jij leren naar kunst te kijken en je eigen fantasie om te zetten in een beeld?
Kom dan vrijdagmiddag 18 januari naar de workshop Speksteen onder leiding van kunstenares Mirjam Koldeweij. Je gaat dan een eigen beeldje maken van Speksteen.
Met behulp van een rasp en schuurpapier vorm je zacht speksteen tot een waar persoonlijk kunstvoorwerp.

Februari 2019

Workshop Percussie!

Op vrijdagmiddag 8 februari organiseert Prikkelz een workshop percussie in samenwerking met Percussion groep Shuffle.
Onder leiding van John Sonderen leren de deelnemers de basis van percussie. Er wordt gewerkt aan ritmes en techniek, gekeken naar verschillende soorten percussie en uiteraard veel gespeeld. De workshop vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier te Groenlo.

Maart 2019

Speel mee in een spannende film scene!

Lijkt het je leuk om mee te spelen in spannende film en te acteren voor de camera op een echte filmset?

Op vrijdag 8 maart organiseert Prikkelz van 10.00 uur tot 17.00 uur een hele coole film activiteit waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar mee kunnen spelen in een spannende filmscène. Je staat een dag lang in de schoenen van een echte filmster.

Workshop Keramiek!

Werken met klei is leuk! Het is heerlijk om de zachte klei te voelen, te kneden en te vormen. Nog leuker is het als je werk straks ook echt gebakken en geglazuurd wordt. In februari/maart kun je deelnemen aan een keramiek workshop waarin je een vogel met zwabber beentjes gaat maken. Deze workshop bestaat uit 2 delen.

Prikkelz organiseert KICKBOKS clinic!

Heb je zin om een middagje lekker te sparren en de kneepjes van het kickboksen te leren?
Op vrijdag 22 maart organiseert Prikkelz van 14.45 uur tot 16.30 uur een kickboks clinic in samenwerking met Frans van Gent van Powerfulness.

Prikkelz organiseert workshop armbandjes maken!

Op vrijdag 29 maart organiseert Prikkelz in samenwerking met Ellen Simmelink van Van je zusje een workshop armbandjes maken.
Lijkt het jou (en je vriendjes en vriendinnetjes) leuk om te gekke, hippe armbandjes te maken? Je mag zelf weten wat je maakt en anders helpt Ellen je verder, zodat je helemaal hipperdepip weer naar huis gaat! Kom dan gezellig vrijdag 29 maart naar De Mattelier!

April 2019

Prikkelz gaat de natuur in!

Prikkelz gaat de natuur in!

Lijkt het je gaaf om in de natuur je eten te bereiden op een zelfgemaakt vuur? Ivan Oonk neemt je mee naar buiten en samen ga je vuur maken zonder lucifer of aansteker. Op je zelfgemaakte vuurtje ga je je eigen eten maken. Lijkt je dit gaaf? Meld je dan snel aan!

Workshop met Percussion groep Shuffle!

Workshop met Percussion groep Shuffle!

Op vrijdagmiddag 12 april organiseert Prikkelz een workshop percussie in samenwerking met Percussion groep Shuffle.
Onder leiding van John Sonderen leren de deelnemers de basis van percussie. Er wordt gewerkt aan ritmes en techniek, gekeken naar verschillende soorten percussie en uiteraard veel gespeeld. De workshop vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier te Groenlo.

Oktober 2019

Sieraden maken

Lijkt het jou (en je vriendjes en vriendinnetjes) leuk om bijvoorbeeld te gekke, hippe armbandjes te maken? Je mag zelf weten wat je maakt en anders helpt Ellen Simmelink is er om je verder te helpen.

Kom gewoon gezellig meedoen!

Nerf Tournament

DEZE ACTIVITEIT ZIT VOL!!!

Op vrijdagmiddag 25 oktober organiseert Prikkelz in samenwerking met het jongerenwerk van MAZZEL voor de vijfde keer een Nerf Tournament in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. Lijkt het jou tof om de strijd aan te gaan met andere teams en jouw Nerf-skills in de praktijk te brengen? Voor Nerfguns wordt gezorgd.

November 2019

Proefjeslab | Luchtdruk

Lucht is overal maar verander je de druk dan kun je er leuke experimenten mee doen. Van vacuüm tot knallen. Je gaat uitvinden wat luchtdruk is door proefjes te doen, zoals bijvoorbeeld op een afstand van vijf meter een kaars uit schieten. Als klapper op de vuurpijl gaan we een zelfgemaakte raket lanceren! Vet toch?
Deze mag uiteraard mee naar huis.

Koken is Cool! | VOL!!!!!

Ben jij gek op koken en wil je onder begeleiding van een echte chef-kok een gerecht leren bereiden en een echte mini-chef worden?
Je leert onder begeleiding van chef-kok Tom Klein Hemmink gezond koken met eerlijke en seizoensgebonden producten.

Zingen | VOL!

In deze workshop leer je hoe je op verschillende manieren gebruik kunt maken van je stem en hoe leuk zingen kan zijn.

Tijdens de workshop wordt er een nummer geoefend dat vervolgons ook echt opgenomen gaat worden. Lijkt het jou gaaf om mee te doen aan deze workshop om te kijken of jij misschien wel de nieuwe Ariane Grande of Justin Bieber bent? Meld je dan snel aan!

Koken is Cool!

Ben jij gek op koken en wil je onder begeleiding van een echte chef-kok een gerecht leren bereiden en een echte mini-chef worden?
Je leert onder begeleiding van chef-kok Tom Klein Hemmink gezond koken met eerlijke en seizoensgebonden producten.

Proefjeslab | Chemische reacties

Als een echte professor ga je aan de slag met chemische reacties. Bart van den Broek van Royaal spelen geeft de workshop ‘’Proefjeslab’. Je gaat uitvinden welke stoffen op elkaar reageren en waarom dit gebeurt. Uiteraard zitten er een paar knallers bij om het echt spectaculair te maken. Na afloop mag je je eigen gemaakte regenboog reageerbuis meenemen. Super leuke stof om mee aan de slag te gaan en de fascinatie van de kinderen te zien.

December 2019

Tafeltennis

Tafeltennis is een sport voor jong en oud. Je kunt er op elke leeftijd mee beginnen. De technieken zijn eenvoudig, dus door iedereen en op elke leeftijd te leren. Tafeltennis is een fysiek intensieve sport.
Je gebruikt al je spieren. Lopen en voetenwerk zijn belangrijk om de juiste positie in te nemen.
Tafeltennis is niet alleen een fysieke sport, je moet er ook goed bij nadenken. Voortdurend moet je goed opletten wat de zwakke punten van de tegenstander zijn en hoe hij/zij de bal speelt.

Jong vs. Oud

Deze middag staat in het teken van ontmoeting. We organiseren een leuke gezellige middag waarbij kinderen en ouderen samen leuke dingen gaan doen. We spelen spelletjes en gaan knutselen. Dit alles om de ouderen in de gemeente een hart onder de riem te steken en tijdens de donkere dagen wat extra gezelligheid te bieden.

Let op: Trek kleding aan die eventueel vies mag worden!

Januari 2020

Schaatsen | Groenlo

Wie hopen ieder jaar weer op een elfstendentocht en een witte kerst. Helaas komt het steeds minder vaak voor dat we ijsvrij zijn en dat er geschaatst kan worden op natuurijs. Maar.....gelukkig bestaat er zoiets als IJsbaan Twente en kunnen wij vanuit Prikkelz daar terecht!

Schaatsen | Lichtenvoorde

Wie hopen ieder jaar weer op een elfstendentocht en een witte kerst. Helaas komt het steeds minder vaak voor dat we ijsvrij zijn en dat er geschaatst kan worden op natuurijs. Maar.....gelukkig bestaat er zoiets als IJsbaan Twente en kunnen wij vanuit Prikkelz daar terecht!

Sieraden maken

Lijkt het jou (en je vriendjes en vriendinnetjes) leuk om bijvoorbeeld te gekke, hippe armbandjes te maken? Je mag zelf weten wat je maakt en anders is Ellen Simmelink er om je verder te helpen.

Kom gewoon gezellig meedoen!

Keramieken | Deel 1 van 2

Werken met klei is leuk! Het is heerlijk om de zachte klei te voelen, te kneden en te vormen. Nog leuker is het als je werk straks ook echt gebakken en geglazuurd wordt. Wij bieden jou een 2delige workshop waarin je een beeld van begin te eind helemaal zelf maakt.

Februari 2020

Percussie

Onder leiding Bob Mali van percussire groep shuffle leren de deelnemers de basis van percussie. Er wordt gewerkt aan ritmes en techniek, gekeken naar verschillende soorten percussie en uiteraard veel gespeeld.

DJ'en

Samen met je vrienden muziek draaien, wie wil dat nou niet? Voor één middag achter de draaitafel staan en voelen hoe het is om DJ te zijn en te ervaren wat Nederlandse top dj’s zoals Martin Garrix en Hardwell doen? Na een korte uitleg van de DJ leraar ga je zelf in een klein groepje aan de slag. Muziek mixen en een feestje bouwen!!

Schilderen op hout en gips!

Ben je gek op schilderen en knutselen? In deze workshop gaan we aan de slag met het beschilderen van vormen van hout en gips.
Deze workshop wordt gegeven door Tanja Kraan in Atelier no-blabla.

Nerf Tournament

Op vrijdagmiddag 28 februari organiseert Prikkelz in samenwerking met het jongerenwerk van MAZZEL voor de zesde keer een Nerf Tournament in de Hamalandhal te Lichtenvoorde.

Lijkt het jou tof om de strijd aan te gaan met andere teams en jouw Nerf-skills in de praktijk te brengen? Meld je dan aan voor deze activiteit. Wij zorgen voor de Nerfguns.

Maart 2020

Bushcraft

In verband met de slechte weerverwachting is deze activiteit afgelast!

Keramieken | Deel 2 van 2

Werken met klei is leuk! Het is heerlijk om de zachte klei te voelen, te kneden en te vormen. Nog leuker is het als je werk straks ook echt gebakken en geglazuurd wordt. Wij bieden jou een 2 delige workshop waarin je een beeld van begin te eind helemaal zelf maakt.

Pitch 'n Putt

Lijkt het je leuk om een kennis te maken met de golfsport? Ben je nieuwsgierig of het wellicht wel een leuke sport voor jou is? Pitch-en-putt is de laagdrempelige variant op golf. Je mag zonder golfvaardigheidsbewijs toch genieten van de golfsport. Je speelt 9 holes en het enige dat je nodig hebt is vlotte schoenen zonder hakken en makkelijk zittende kleding. Iedereen kan het!

BBQ'en | Grillmeister kids edition!

Ben je gek op BBQ'en wil jij een echte GRILLMEISTER worden? Meld je dan snel aan voor deze workshop. Samen met chef Tom gaan we leren wat 'echt' BBQ'en is. We gaan dus geen vlees matzwart schroeien, maar echt lekkere gerechten bereiden waar smaak aan zit.

April 2020

Brandweer

Altijd al een keer voor brandweerman of vrouw willen spelen? In deze workshop leer je wat het werk van de brandweer inhoudt. Van brandblussen tot EHBO. Je staat een middag in de laarzen van een echte brandweerman!

Nerf Tournament

Op vrijdagmiddag 10 april organiseert Prikkelz in samenwerking met het jongerenwerk van MAZZEL voor de zevende keer een Nerf Tournament in de Hamalandhal te Lichtenvoorde.

Lijkt het jou tof om de strijd aan te gaan met andere teams en jouw Nerf-skills in de praktijk te brengen? Meld je dan aan voor deze activiteit. Wij zorgen voor de Nerfguns.

Bushcraft

Prikkelz gaat de natuur in!

Lijkt het je gaaf om in de natuur je eten te bereiden op een zelfgemaakt vuur? Ivan Oonk neemt je mee naar buiten en samen ga je vuur maken zonder lucifer of aansteker. Op je zelfgemaakte vuurtje ga je je eigen eten maken. Lijkt je dit gaaf? Meld je dan snel aan!

BMX | Fietsen op een pumptrack!

Onder leiding van Joost Wichman (voormalig wereldkampioen mountainbike) leer je de kneepjes van het BMX’en op een pumptrack. Je leer snelheid maken en op de juiste momenten duwen en trekken (pompen).

Je hebt geen BMX fiets nodig. Deze zijn aanwezig bij de workshop.

November 2021

Workshop zingen met Maartje Waanders!

Vind je zingen leuk en zou je graag je zangkwaliteiten willen verbeteren? Dan is deze zangworkshop echt iets voor jou.
De workshop wordt aangepast aan jouw stem en jouw muzikaliteit, het niveau is niet belangrijk, je enthousiasme en motivatie des te meer. Het belangrijkste is dat je met plezier aan je stem werkt, zo kom je vanzelf op een hoger niveau. Doe jij ook mee?

Maart 2022